söndag 20 november 2016

Upp ur soffan och spring

En bok om hur man kommer upp ur soffan och orkar springa ett helt maraton. Vi är nog många som känner att löpning är tråkigt och jag tror att det är svårt att komma över den spärren.

Jag tror tyvärr inte att denna bok kan få mig att tycka det är roligt men jag önskar att jag kunde ha lika kul som Martina Haag.

Heja heja- Martina Haag
Boken beskriver tydligt det många känner. Att vi behöver börja träna. Martina är en av dem och hon hittade en träningsform som passade henne. Det är en peppande löparbok för folk som tänker att löpning inte är för dem. Om hur du tar dig från att springa i 12 minuter till att orka ett helt maraton.

Martina, hennes syster Bea och en kompis till Bea bildar en löparklubb och deltar i en rad olika lopp. De börjar med 5 km och sedan blir det längre. Läsaren får följa med i förberedelser, med- och motgångar och hur viktigt det är med vissa tider.Jag ska testa hur långt jag orkar springa utan att stanna, och sen kan jag gå tillbaks hem igen. Bra. Brabrabra.
Tolv minuter! Jag sprang i tolv minuter utan att stanna. Fan, vad jag är bra. I morgon blir det tretton. Det måste gå. Kan jag tolv, så måste jag kunna tretton.


Jag kan inte säga att detta är en bok som berör eller får mig att fundera efteråt. Den innehåller mycket humor och det finns mycket igenkänningsfaktor. Den är väldigt lättläst och den tog inte lång tid att läsa men den är roande. Inte en av Martina Haags bästa böcker men visst är den läsvärd speciellt om du fundera på att börja springa. Kanske kan den få dig att vilja springa ett maraton. Mig lockade det inte så mycket tyvärr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar