tisdag 26 juli 2016

Mystiska älvor och familjedrama

Blodläge av Johan Theorin

En rosad bok som jag bara var tvungen att läsa.

Boken handlar om Per som har fått ärva en stenhuggarstuga på Öland. Hur han dras emellan att finnas där för sin sjuka dotter och hur han emot sin vilja måste hjälpa sin far. Sin far som han egentligen inte vill ha något med att göra. Vars förflutna kommer ikapp honom och tvingar Per att ta itu med en rad olika problem som hans far dras med.

Vendela som är gift med en författare har precis anlänt till sitt nybyggda sommarhus. Hon är uppväxt ett stenkast från sitt nya hus och ger sig ut i skogen för att finna älvorna som alla pratar om. Älvorna som uppfyller önskningar men finns de verkligen?Författaren blandar mellan då- och nutid men det är lätt att hänga med. Som läsare dras man i en magisk värld där älvorna finns, man dras in i en härva där Pers far blir mer och mer hotad, den ständiga kampen för Pers dotter mot sin sjukdom och den äldre herren Gerlof som flyttar från äldreboendet och hem till sin stuga för att njuta av sommaren en sista gång.

Det är en blandning av familjedrama och kriminalroman.
Den är helt klart läsvärd. Men det är först på slutet som jag fångas på riktigt. Det är då allt händer och jag vill bara veta hur det ska sluta. Ska Vendela hitta älvorna och ska Per lyckas reda ut sin fars förflutna? Vem är det som egentligen vill honom något illa?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar