onsdag 29 juni 2016

Spänning på hög nivå

Oftast när jag hittar en bok som jag gillar har jag svårt att släppa den, jag rycks med i handlingen och spekulerar vilt om vad som ska hända härnäst. Denna bok var verkligen en sådan.

Jag har inte full koll hela tiden på vad som är populärt och vad som SKA läsas för tillfället. Alltid när jag köper nya böcker väljer jag gärna en som jag inte vet så mycket om. Jag läser baksidan och tänker att den här ska nog vara bra.

Jag ska köpa en specifik bok men det slutar alltid med att jag köper flera. Detta är en kriminalroman som har det mesta. Intriger och oväntade händelser.

Anna Karolina- Står dig ingen åter
Boken börjar med att en 6 årig flicka som heter Olivia blir mördad och lemlästad av sin mamma. Mamman är påverkad av en drog som fick henne att vilja äta upp sin dotter.
Efter bara nio sidor tänkte jag sluta läsa. Jag vände huvudet åt sidan och kollade på min dotter. Min dotter Olivia som är 6 år. Jag mådde illa och visste inte vad jag skulle göra med boken.
Jag la i från mig den en stund och fortsatte kolla på min dotter. Hur kunde någon göra så?

Av någon konstig anledning var jag bara tvungen att fortsätta läsa. Jag ville veta varför. Nu är jag glad för det. Som tur var handlade boken inte bara om denna fruktansvärda händelse och jag glömde bort min äcklade känsla. Boken var så mycket mer än min första upplevelse av den.

Ju mer jag läste hade jag svårt att sluta.
Fler liknande mord inträffar i Stockholm och polisen Amanda och hennes kollegor försöker komma åt den som säljer drogerna. Men tillvägagångssättet förbryllar dem. Hur kan dessa människor utföra så fruktansvärda gärningar mot dem de älskar? Är det någon som får dem att göra det? Har de alla en koppling till varandra eller någon som vill dem illa?

Polisen Amanda är ständigt med där saker händer och insyltar sig i saker som är svåra att komma ur. Hon är redan illa omtyckt av vissa av kollegorna och hennes förflutna kommer i kapp henne.
Ska hon klara sig även denna gång?Står dig ingen åter är en fristående uppföljare till Anna Karolinas hyllade debut (som jag tyvärr inte läst) Stöld av babian.
Även om jag missade första delen hade jag inga som helst problem att hänga med. Boken är lättläst och boken går inte att lägga i från sig.
En riktigt bra kriminalroman som är skriven av en polis och det märks i boken. Hon vet vad hon skriver om att allt känns väldigt verkligt.

En bok som jag rekommenderar skarpt. Läs den!!
Jag lovar att du inte vill sluta. Du vill veta hur det hela ska sluta.

Själv ägnade jag en hel dag i soffan åt denna bok och jag kunde inte gå och lägga mig innan jag läst klart. Boken har en intensiv handling och den lämnar ingen oberörd.

Jag är glad att jag spontanköpte denna bok och i fortsättningen ska jag fortsätta göra sådana köp. Kanske hittar jag ännu fler guldkorn i litteraturskatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar